Agenda

3 januari 2016 | 10:00 - 11:30 uur

3 Januari gaan we de oliebollen eraf wandelen! Om 10 uur verzamelen we op het stationsplein, en is er ruimte voor het stellen van vragen, hulp bij knopen of het uitproberen van een drager. Om 10:30 uur vertrekken we. Vanaf station Voorschoten wandelen we in ongeveer een uurtje naar het Knooppunt, waar de koffie en thee voor jullie klaar staat.

17 december 2015 | 10:00 - 11:30 uur

Tijdens de baby koffiebijeenkomst ‘Regelmaat geeft rust’ vertelt Marielle iets vertellen over het dragen van je kindje in een draagdoek of ergonomische drager. Waarom vinden kindjes het fijn om gedragen te worden? Wat doet dragen voor ouder/verzorger en kind? Marielle laat de verschillende methoden van dragen zien en hoe het materiaal juist te gebruiken. Kom je ook gezellig naar de gratis koffiebijeenkomst?

5 december 2015 | 10:00 - 11:30 uur

Om een van de spannendste dagen van het jaar fris te starten, organiseren we op 5 december een wandeling in het Leidse hout. Even lekker de wind door de haren en voor de grotere kindjes misschien fijn de zinnen even te verzetten. Dan duurt het wachten ook wat minder lang :)
Om 10:00 uur verzamelen we bij het speeltuintje voor het theehuis. Je kunt gratis parkeren aan de kant van de voetbalclub. Na een half uurtje tipc & tricks, vertrekken we om 10:30 voor een wandeling. De wandeling duurt ongeveer een uurtje en eindigt ook weer bij het theehuis. Nadien is er de mogelijheid wat te drinken of een lekkere pannenkoek te eten bij het theehuis. Heb je zin daarbij aan te sluiten, laat het dan even weten zodat we kunnen reserveren!
Wil je een doek of drager lenen? Geen probleem!

1 november 2015 | 14:00 - 15:30 uur

De vorige wandeling is pas net geweest, maar het is alweer bijna de eerste zondag van de maand! Dus gaan we weer lekker wandelen, ditmaal in landgoed “De Horsten” in Voorschoten. Kijk op  >www.overdehorsten.nl voor meer informatie over het landgoed. We gaan ongeveer een uurtje lopen. Het landgoed is prima te doen met kinderwagen/loopfiets, mits we de juiste paden kiezen. In de Horsten ligt het Theehuis waar we evt wat kunnen drinken aan het einde. Het landgoed ligt vlakbij station Voorschoten. Vanuit daar kun je lopen naar de Horsten, maar Saskia kan je ook oppikken met de auto. We verzamelen bij de ingang aan de Papeweg. Wil je een doek of drager lenen? Geen probleem! Mail even naar: contact@draagconsulentenleo.nl of reageer op dit evenement. Vanaf 14 uur kun je tips/hulp krijgen met je doek of drager, we gaan om 14:30 wandelen.

18 oktober 2015 | 10:00 - 11:30 uur

Op zondag 18 oktober wandelen we samen met plant-aardig door Polderpark Cronesteyn. We combineren dit keer dus de draagwandeling met een wildplukwandeling. Welke planten kun je eten en waar moet je toch echt vanaf blijven?
We starten om 10 uur bij de Tuin van de Smid. Voorafgaand aan de wandeling, vanaf 9.30 uur, is er de mogelijkheid om wat tips te vragen aan onze consulenten. Ook kun je een doek of drager lenen. Deze kun je gratis uitproberen tijdens de wandeling. Wil je hier gebruik van maken, mail ons dan even van tevoren. Na de wandeling kunnen we met elkaar lunchen. Heb je hier zin in? Laat het ons weten, dan kunnen we een plekje reserveren.We wandelen ongeveer een uur. Mocht het regenen dan gaat de wandeling niet door.

8 juni 2015 | 19:30 – 21:00 uur

Informatieavond bij Verloskundigenpraktijk Leiderdorp. Tijdens deze informatieavond vertelt Nynke kort over de achtergrond en voordelen van het dragen, leer je over de verschillende type dragers en is er vooral de mogelijkheid verschillende doeken en dragers te bekijken. Doel van de avond: alle draagvragen beantwoorden! We zullen deze avond niet leren knopen. Daarvoor verwijzen we graag naar een een-op-een consult of workshop bij een van onze consulenten. Aanmelden kan bij de praktijkassistente of via mail!

1 juni 2015 | 10:00 – 11:30 uur

Iedere eerste maandag van de maand houdt het Ouder-Kind Cafe een themaochtend en op 1 juni zal deze over dragen gaan. Saskia vertelt je meer over het dragen van je kindje, er is ruimte voor al je vragen en je hebt uiteraard de mogelijkheid doeken en dragers te bekijken. Saskia zal in deze bijeenkomst niet leren knopen. Daarvoor verwijzen we graag naar een een-op-een consult of workshop bij een van onze consulenten.

30 mei 2015 | 10:00 - 11:30 uur

Er staat weer een draagwandeling op de planning! Dit keer wijken we uit naar Alphen aan de Rijn, omdat daar vast ook een hoop ouders zijn die het leuk vinden mee te wandelen. We verzamelen bij de ingang van het pannenkoekenhuis ‘De schaapskooi‘ rond 10.30 voor een wandeling van maximaal een uur door het omliggende park.Vanaf 10.00 uur is er de mogelijkheid om wat tips te vragen aan onze consulenten. Ook bieden we je de mogelijkheid een drager te lenen. Deze kun je gratis uitproberen tijdens de wandeling. Wil je hier gebruik van maken, mail ons dan even van tevoren. Na de wandeling kunnen we bij het pannenkoekenhuis nog wat bestellen en hopelijk lekker in het zonnetje zitten. Zou je ook nog wat willen eten of drinken nadien, laat ons dat dan even weten in een berichtje in dit evenement. Dan kunnen we van tevoren even reserveren.Het park is goed bereikbaar met het ov en er zijn genoeg parkeerplaatsen beschikbaar.Hopelijk tot de 30e!

3 mei 2015 | 10:00 - 11:00 uur

Op zondag 3 mei wandelen we door het mooie natuurgebeid Meyendel. We starten om 10 uur bij Boerderij Meyendel.Voorafgaand aan de wandeling, vanaf 9.30 uur, is er de mogelijkheid om wat tips te vragen aan onze consulenten. Ook kun je een doek of drager lenen. Deze kun je gratis uitproberen tijdens de wandeling. Wil je hier gebruik van maken, mail ons dan even van tevoren.Na de wandeling kunnen we met elkaar pannenkoeken eten. Heb je hier zin in? Laat het ons weten, dan kunnen we een plekje reserveren.We wandelen ongeveer een uur. Mocht het regenen dan gaat de wandeling niet door.

24 april 2015 | 09:30 – 11:30 uur

Op Vrijdag 24 april geeft Saskia een korte presentatie en demonstratie over dragen bij MamaCafe Leiden. Er is ruimte voor vragen en het oefenen met verschillende (of eventueel eigen) draagdoeken. Er kunnen echter geen gehele consulten worden gegeven.

7 maart 2015 | 10:00 – 12:00 uur

Op zaterdag 7 maart staan we op de Zwanger Baby Beurs in Sassenheim. Meer informatie kun je vinden op de Facebookpagina van de Zwanger Baby Beurs.

6 maart 2015 | 20:00 – 22:00 uur

Op vrijdag 6 maart staan we op de Ladies Night in Kinderdagveblijf De Batavieren. Dit is een event speciaal voor (zwangere) vrouwen en (jonge) moeders. Meer informatie kun je vinden op de site van De Batavieren.

4 januari 2015 | 10:00 – 11:30 uur

Voor deze wandeling blijven we in het centrum van Leiden en kunnen we genieten van de historie van Leiden. De wandeling begint op de Breestraat, het oude middenpunt van de stad. Vervolgens bezoeken we de burcht en Hooglandse kerk. We keren terug naar de Breestraat en lopen via een aantal hofjes naar de Pieterskerk. Van daaruit gaan we richting de Hortus Botanicus waar we iets kunnen drinken of eten. Deze wandeling is goed te doen vanuit het openbaar vervoer. Vanaf 10 uur is er de mogelijkheid om vragen te stellen of knoop tips te krijgen. Mocht je een doek/drager willen lenen, laat het ons dan even weten door een mail te sturen naar: contact@draagconsulentenleo.nl. De wandeling begint om 10:30 uur. We wandelen ongeveer een uur. Mocht het regenen dan gaat de wandeling niet door.