Wat doen wij?

Wij, de draagconsulenten van Leiden en Omstreken, zijn enthousiaste jonge vrouwen die allemaal zeer veel ervaring hebben met het dragen van onze eigen kinderen. We weten hoe fijn en handig het is om je kindje te kunnen dragen en om mobiel te zijn terwijl je je kind dicht bij je hebt.

Om een compleet pakket van draagdiensten aan te kunnen bieden hebben we ons verenigd onder de naam DraagconsulentenLEO (Leiden en Omstreken). Samen organiseren we voorlichtingsbijeenkomsten en inloopsessies, bieden we je de mogelijkheid doeken en dragers te lenen en uiteraard geven we consulten in de hele regio. Wij hebben allemaal een gedegen opleiding tot draagconsulent gevolgd, bij de TrageschuleInstituut voor Hechting of bij de Massage-academie, daarnaast houden we onze kennis up-to-date door bij- en nascholingsdagen en door regelmatig met andere consulenten informatie uit te wisselen.

Naast dat we (toekomstige) ouders en verzorgers leren hoe ze hun kind op een ergonomische manier kunnen dragen, geven we ook voorlichting aan professionals die te maken hebben met jonge kinderen. We denken mee met fysiotherapeuten of orthopeden, bijvoorbeeld over dragen met een spreidbroekje en we geven voorlichting en trainingen aan leidsters van kinderdagverblijven, maar ook aan verloskundigen en kraamverzorgenden.

We hebben jarenlange ervaring met het dragen van onze kinderen, van baby’s tot peuters. Allen dragen we onze kinderen nog steeds en als het aan ons ligt gaan we daar nog heel lang mee door.